GROENE SPECIALIST

GROENE SPECIALISTEN

Wisselbeplanting in (bestaande) borders en bak opnemen. Lees hier hoe juist deze plantgroep een onderscheidende aanvulling in de aanleg van tuinen kan betekenen.

Een-/tweejarigen en kortlevende vaste planten vinden slechts beperkt hun weg in particuliere tuinen. De onbekendheid met de plantsoorten, het beperkt verkrijgbare assortiment, maar zeker ook de angst voor onderhoud leidt ertoe dat gebruik van deze plantengroep (te) beperkt is. Juist voor groene specialisten kan dit een mooie, waardevolle en onderscheidende aanvulling in de aanleg van tuinen betekenen. Vaste planten hebben tijd nodig om te groeien, om deze tijd te overbruggen is het goed mogelijk, wisselplanten tussen de vaste beplanting op te nemen.

Waarom wachten als je in het eerste jaar van aanplant al direct geur, kleur en beweging aan een border of bak kunt toevoegen?

~ Joyce Oomen

Een groot voordeel is dus dat je in het eerste jaar al direct een uitbundige en aaneengesloten groei en bloei ziet.  Daarbij verandert het beeld gedurende het seizoen waardoor het lijkt alsof je weer een andere aanplant hebt aangebracht. Wisselbeplanting is dus uitstekend te combineren met vaste planten en heesters die na enkele jaren het plantvak overnemen.

Verder heeft, door het snel sluiten van de beplanting, het toevoegen van wisselplanten als voordeel dat onkruidgroei onderdrukt wordt en de bodem minder snel zal uitdrogen.

Meer informatie

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?
Vragen over toepassing?
Op zoek naar net die unieke twist in tuinbeleving?

Laat het ons weten middels een bericht via ons contactformulier of stuur een directe Groene Gast email aan info@bloomingb.nl.

Joyce Oomen
Bloomingbusiness BV
Overaseweg 43
4836 BA BREDA

+31(0)6 - 517 120 48
+31(0)76-762 00 20
info@bloomingb.nl
kvk 51829223

Route

 inrit via Heiakkerpad
Google Maps

Onze tuin is alleen
op afspraak te bezoeken!